Aanvragen DUMAVA nog mogelijk!

Aanvragen DUMAVA nog steeds mogelijk, nog subsidie voor schoolgebouwen beschikbaar! De afgelopen jaren was het budget van de verduurzamingssubsidie DUMAVA telkens binnen een dag op. Dit jaar is dankzij een groter budget nog geld beschikbaar. Bovendien is er bovenop het reguliere budget 47 miljoen euro extra beschikbaar voor de verduurzaming van schoolgebouwen. Daarom kan een aanvraag alsnog lonen

146 miljoen over voor verduurzaming maatschappelijk vastgoed
Op 3 juni opende voor de derde keer de Subsidieregeling voor Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA). DUMAVA financiert de verduurzaming van onder andere scholen, culturele instellingen, monumenten en ziekenhuizen. Op 17 juni was er nog meer dan 146 miljoen beschikbaar voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed. In aanvulling op het reguliere subsidieplafond is er 47 miljoen euro extra beschikbaar dat specifiek bedoeld is voor schoolgebouwen in het primair- en voortgezet onderwijs (en het speciaal onderwijs).
 
Aanvragen tot 31 oktober
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) behandelt aanvragen tot en met 31 oktober 2024, óf tot het budget op is. Nu nog een aanvraag doen heeft daarom zeker kans van slagen.
 
Energieadvies en begroting vóór de herfst
Om DUMAVA aan te vragen moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Met name heeft u een geschikt duurzaamheidsadvies nodig dat duurzaamheidsmaatregelen voortschrijft, en een specifieke begroting van die maatregelen. Als u een duurzaamheidsadvies aanvraagt, duurt het een paar weken voordat het opgesteld is. Ook als u daarna een begroting schrijft, heeft u genoeg tijd om alles in orde te maken vóór de herfst.
 
Weet wat het oplevert
Duurzame gebouwen zijn beter beschermd tegen wisselingen in de prijs van energie en zijn beter voor het klimaat. Heeft u vragen? RVO biedt een stappenplan, een rekentool en een persoonlijk adviesgesprek aan. Zo weet u waar u aan begint, en wat het u kan opleveren.
 
Meer informatie vindt u op: Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) (rvo.nl)