Inspirerende innovatieve bijeenkomst verbreding visie onderwijshuisvesting, 23 maart.

Durf jij te stoppen met afschrijven van gebouwonderdelen die circulair kunnen worden hergebruikt? Neem jij al een goede luchtkwaliteit af als een service in plaats van een installatie? Besteed jij al meerdere gebouwen tegelijk aan?

Op donderdag 23 maart 2023 organiseert de Landelijke Vereniging van Onderwijsadviseurs Huisvesting een speciale werksessie. In deze werksessie willen we inspireren en leren over verbeteringen in onderwijshuisvesting. En innoveren kunnen we niet alleen, dus ben je van harte uitgenodigd om de schoolbesturen uit je gemeente mee te nemen.

Waar?             Leerhotel Het Klooster in Amersfoort
Hoe laat?       13.30 tot 16.00 (inloop vanaf 13.00)

Onderwijshuisvesting lijkt steeds ingewikkelder te worden. De omstandigheden voor bekostiging zijn niet bepaald gunstig en het kwaliteitsniveau moet omhoog: denk aan nul op de meter, gasloos, natuurinclusief, voldoende waterberging en circulair bouwen. En installaties worden daarmee ook steeds ingewikkelder.

De vraag is, hoe houden we onderwijshuisvesting werkbaar:

  • Wat is nu je kwaliteitsniveau?
  • Hoe ga je om met de kostenverdeling tussen gemeente en schoolbesturen?
  • En hoe past dit in Total Cost of Ownership? Helpen serviceafspraken?

In iedere gemeente zal hierover een eigen gesprek zijn en worden in eigen tempo stappen gezet. Belangrijk is: je kan het niet alleen als gemeente. Samen, professioneel, vanuit de eigen verantwoordelijkheden en tegelijkertijd over je grenzen heen (durven) stappen.

Thierry van der Weide zal eerst inspireren hoe de schoolbesturen en gemeente Haarlemmermeer bovenstaande opgave aanpakken, waarna we met elkaar het gesprek aangaan over wat je in je eigen gemeente zou kunnen doen

De bijeenkomst is uitermate geschikt om je schoolbesturen mee te nemen als inspiratie voor een gesprek met elkaar over hoe gaan we nu verder.

Nog niet opgegeven? Geef je uiterlijk 1 maart op via secretariaat@lvo-onderwijs.nl en met hoeveel personen je wilt komen. De bijeenkomst is kosteloos voor leden en schoolbestuur die je meeneemt.