Themabijeenkomst IKC. Vol!! Wachtlijst mogelijk!

IKC in relatie tot eigendoms- en beheersvormen.
Op donderdag 10 juni 2021 van 10.30 – 12.30 uur organiseert de LVO een digitale themabijeenkomst. Dit zal een combinatie zijn van een presentatie en een intervisiebijeenkomst. We doen dit met een kleine groep, met mensen met kennis van zaken en met de mogelijkheid goed naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren. Nu al interessant? Geef je dan gelijk op via secretariaat@lvo-onderwijs.nl. Er is en maximum aantal deelnemers gesteld zodat interactie ook mogelijk is.

Vraagstelling
Begin van dit jaar vroeg het bestuur van de LVO naar onderwerpen voor themabijeenkomsten. Eén van de vragen was die van Cynthia van der Horst, gemeente Den Helder: “IKC in relatie tot eigendoms- en beheersvormen”.

Wat gaan we doen?
Bert Fransen, directeur Sygma, neemt ons mee in de wereld van de IKC’s

Eigendom, de verschillende mogelijkheden?
– De voor- en nadelen van de verschillende eigendomsvormen
– Regelen van het eigendomsbeheer

Beheer, hoe te regelen?
– De voor- en nadelen van de verschillende beheersvormen
– Gesplitst of gebundeld beheer?
– Uitbesteden of zelf doen?

Exploitatie
– Exploitatieopzet
– Huurafspraken
– Huurprijsbeleid

Daarbij zal er ruimte zijn voor vragen en onderlinge discussie.
Draag vooral zelf de vragen aan die je het meest bezighouden. Aan het eind van de bijeenkomst wordt overlegd of een vervolgbijeenkomst nodig of gewenst is. Bijvoorbeeld een inhoudelijke bijeenkomst m.b.t. vorming van IKC. Waarbij de bestuurlijk/juridisch vormen, samenwerkingsovereenkomst, arbeidsrecht personeel of middelen en huisvesting aanbod komen.
Deze bijeenkomst is exclusief voor LVO-leden en er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijven kan per mail aan secretariaat@lvo-onderwijs.nl
Ben je LVO-lid en wil je je ervaring delen in deze bijeenkomst, geef je dan ook vooral op.
Haast je, want er is een maximum aantal deelnemers, vooraf inschrijven is noodzakelijk!
De bijeenkomst zal worden gehouden via ZOOM. De bijeenkomst wordt opgenomen voor scholingsdoeleinden en om voor de andere leden een verzameling te maken van de lessen uit deze bijeenkomst. Als genodigde krijg je de mogelijkheid om vooraf specifieke vragen/onderwerpen aan te dragen