Vermeerlaan 70, 1213ED Hilversum

(T) 0624797158  (E) projectbureau@lvo-onderwijs.nl

Wie ben ik
05-06-2017 13:06

 ‘Alles heeft zijn tijd nodig, of onder druk wordt alles vloeibaar’

Roger Brull, geboren in 1962 in Limburg en van mijn vijfde tot mijn 29ste gewoond in Groningen. Nu wonend in Vaassen (de mooie Veluwe), getrouwd met Ellis en  vader van zoon Lars en dochter Lieke.  
Tot juridisch bestuurskundige opgeleid in Groningen heb ik tijdens mijn werk aanvullende opleidingen gevolgd, van makelaardijleer tot vastgoedmanagement. Maar ook voor een goed getapt glas (horeca) of een massage (masseur) kun je bij mij terecht.
Mijn  hele werkzame leven ben ik bezig geweest met de onderwijshuisvesting en bij verschillende gemeenten in dienst geweest of heb ik via detachering voor gemeenten gewerkt. Op dit moment ben ik in dienst bij de gemeente Ede als adviseur onderwijshuisvesting.  
Ik ben een liefhebber van wat meer abstracte kunst. In mijn vrije tijd mag ik graag boogschieten en ook fiets ik een dag in de week naar mijn werk in een velomobiel (zo'n rijdende banaan). Wat me, zeg maar, kenmerkt is een combinatie van sportief bezig zijn en praktisch ingesteld. Naar mijn werk moet ik toch; de sportschool is zo overbodig. Als je gezond wilt blijven is bewegen nodig en het is ook nog goed voor het milieu. Dit typeert ook mijn werkaanpak.
                                      
Onderwijshuisvesting is van oorsprong een normatief, regelend stelsel, waarvoor de interesse afneemt. Het gaat om het oplossen van ‘maatschappelijke’ huisvestingsvraagstukken, waarbij bepaalde vragen/wensen vanuit historie, regels en normen beperkt moeten worden. Op basis van een ‘verdelingsvraagstuk van schaarse middelen’ maakt het politieke bestuur (Kabinet, Tweede, Eerste Kamer en politieke partijen) op landelijk niveau al meer dan 20 jaar niet waar wat zij met de mond belijdt. Wat mij betreft pleit dit voor zo snel mogelijke ‘doordecentralisatie van onderwijshuisvesting naar schoolbesturen’. Bij voorkeur met overheveling van de huidige rijksmiddelen; dit legt de knelpunten direct bloot, maar lost helaas nog niets op.

 

<< June 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in.

E-mail: *

Inschrijven voor:

  • Newsletter

Lid worden

De LVO is een beroepsvereniging en netwerkorganisatie voor onderwijsadviseurs bij gemeenten en bedrijven. De organisatie deelt haar kennis en adviseert de landelijke overheid en de VNG op de deze dossiers.

» Meer informatie en aanmelden


Beëindigen van uw lidmaatschap

U kunt uw lidmaatschap beëindigen door dit kenbaar te maken vóór 1 december van het lopende jaar.