Vermeerlaan 70, 1213ED Hilversum

(T) 0624797158  (E) projectbureau@lvo-onderwijs.nl

De LVO timmert weer aan de weg
07-06-2016 8:01

De muren van mijn huis in Frankrijk bestaan uit keien. Als specie zijn leem en kalk gebruikt. Om de leem niet weg te laten spoelen door de regen is er een laag van leem, zand en kalk overheen gesmeerd. Het lijkt geen degelijke constructie, maar toch staat het huis al 100 tot 150 jaar en het zal nog wel langer staan. Maar je moet de muren dan wel regelmatig onderhouden.

Dat ondervond mijn buurman die toe was aan een nieuw dak op een deel van zijn boerderij. De muren waren zo slecht dat ze een nieuw dak niet meer zouden houden. De kosten van herstel waren hoger dan sloop, dus werd voor het laatste gekozen. De balken zijn goed voor de brandstapel en de keien en de dakpannen worden gebruikt om de weg naar de stallen te verharden en om de grootste kuilen te dichten.

In mijn beleving worden fysieke muren vaak minder goed onderhouden dan symbolische muren; dat zijn de muren waarachter je je verschanst. Muren die je optrekt om je gedachten en meningen te verdedigen. En soms is dat goed, omdat eenieder dan weet waarvoor je staat. Maar het nadeel is dat het je soms ook afsluit voor meningen en zienswijzen van anderen.

Binnen de LVO weten we waarvoor we staan, maar we proberen ook oog en oor te hebben voor wat er zoal op het gebied van onderwijs speelt. We trachten er in eerste instantie binnen de eigen gelederen, maar daarna ook met anderen een invulling aan te geven die die situatie het beste dient. Dan moet je ook wel eens door muren heen breken.

Reden hiervoor is wellicht dat belangen bij de LVO op de tweede plaats komen. Want bovenaan staan het netwerk en het gesprek. In de afgelopen negen jaar dat ik lid van het bestuur was, heb ik de werkwijze van het bestuur tenminste altijd zo ervaren.

Negen jaar is drie perioden van drie jaar, het maximum dat iemand lid kan zijn van dit bestuur. Dat betekent dat ik bij de eerstvolgende algemene ledenvergadering aftredend ben en niet meer herkiesbaar.

In de afgelopen negen jaar heeft de LVO meer gezicht gekregen. We timmeren meer aan de weg en we worden vaker betrokken bij het grote onderwijsdomein. En we mogen ons gelukkig prijzen met een gezonde financiële positie. Daarmee kan de LVO de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Deze ontwikkelingen zijn het resultaat van een intensieve samenwerking binnen het bestuur. Iedereen doet zijn ding en niemand is belangrijker dan de ander. Wat dat betreft bestaan er binnen het bestuur geen muren.

Bedankt iedereen voor de plezierige en constructieve samenwerking. Via FMH blijf ik betrokken bij de LVO. Dus, tot ziens.

Gert Plomp | voorzitter

 

<< June 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in.

E-mail: *

Inschrijven voor:

  • Newsletter

Lid worden

De LVO is een beroepsvereniging en netwerkorganisatie voor onderwijsadviseurs bij gemeenten en bedrijven. De organisatie deelt haar kennis en adviseert de landelijke overheid en de VNG op de deze dossiers.

» Meer informatie en aanmelden


Beëindigen van uw lidmaatschap

U kunt uw lidmaatschap beëindigen door dit kenbaar te maken vóór 1 december van het lopende jaar.