Vermeerlaan 70, 1213ED Hilversum

(T) 0624797158  (E) projectbureau@lvo-onderwijs.nl

Taalverkenner op 9 september van start
13-08-2015 10:03
Door Hans Hoes
Van 7 tot en met 13 september is de landelijke Week van de Alfabetisering. Voor meer informatie hierover zie www.tijdvoortaal.nl.
Herkent u dit? Uw cliënt of medewerker heeft last van obesitas, schulden of eenzaamheid en het lukt maar niet om dit op te lossen. De oorzaak en de oplossing kunnen wel eens heel ergens anders liggen…
Eén op de negen volwassenen in Nederland is laaggeletterd. Zij hebben moeite met het lezen van etiketten in de supermarkt. Net als moeite met het begrijpen van brieven, het versturen van e-mails en het reizen met het openbaar vervoer. Hun wereld wordt hierdoor kleiner en kleiner en hun problemen worden niet opgelost.
Als start van de Week van de alfabetisering gaat heel Nederland op 9 september op verkenning. Bent u bijvoorbeeld lid van een wijkteam, werkt u bij de sociale dienst, bij de schuldhulpverlening of in de zorg? Doe dan zeker mee! Als u meedoet, ontvangt u een instrument dat speciaal voor dit doel is ontwikkeld: de Taalverkenner. Met deze Taalverkenner bent u in staat een laaggeletterde in drie minuten te herkennen en te verwijzen naar een geschikte cursus. Deze cursus zet taal in als middel om de problemen te lijf te gaan. Het instrument is helemaal gratis en elke regio in Nederland krijgt een speciale versie, dus de hulp is altijd dichtbij.
De Taalverkenner lijkt me een goed instrument voor consulenten in de sociale zekerheid en/of van wijkteams. In heel Nederland wordt (met het Educatiebudget) véél taal- en rekencursussen, inclusief alfabetisering, aangeboden. Vraag daarom de Taalverkenner aan en registreer welke cliënten/burgers baat hebben bij en openstaan voor verbetering van hun taal-, reken- en ICT-vaardigheden. Vraag uw onderwijs collega hoe de volwasseneneducatie in uw regio georganiseerd is. Eind augustus is de Taalverkenner beschikbaar. Klik hier voor het aanvragen en voor meer informatie
<< August 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in.

E-mail: *

Inschrijven voor:

  • Newsletter

Lid worden

De LVO is een beroepsvereniging en netwerkorganisatie voor onderwijsadviseurs bij gemeenten en bedrijven. De organisatie deelt haar kennis en adviseert de landelijke overheid en de VNG op de deze dossiers.

» Meer informatie en aanmelden


Beëindigen van uw lidmaatschap

U kunt uw lidmaatschap beëindigen door dit kenbaar te maken vóór 1 december van het lopende jaar.