Vermeerlaan 70, 1213ED Hilversum

(T) 0624797158  (E) projectbureau@lvo-onderwijs.nl

Studieperspectief - De thermometer in de arbeidsmarkt
19-03-2015 11:03
De komende maanden gaan vele jongeren die afstuderen aan het VMBO, HAVO/VWO (en vaak ook hun ouders) zich oriënteren op een vervolgopleiding. Voor het HBO en WO moet men zich al inschrijven vóór 1 mei. Steeds meer MBO-instellingen vragen studenten zich zo vroeg mogelijk in te schrijven. Niet alleen zijn er dan nog voldoende keuzemogelijkheden, het voorkomt ook een hausse aan inschrijvingen in september. Kortom het is nu de tijd daarmee bezig te zijn.
Maar wat ga je doen na je diploma? Weet je al in welke richting je verder wilt studeren, wat kan je waar studeren en wat zijn de reële arbeidsmarktkansen in de regio waar je woont of wilt gaan werken? Om dit soort vragen te beantwoorden heeft Stimulansz in 2013 de website www.studieperspectief.nl ontwikkeld. Op een erg eenvoudige manier kun je met een paar klikken kijken welke opleidingen er in je regio zijn en zie je hoe groot de kans 
op werk is in het vakgebied van je keuze. Voor het maken van een studiekeuze is het altijd van belang om je zo breed mogelijk te oriënteren. Op deze website krijg je een duidelijk beeld van de actuele kansen op de arbeidsmarkt. 
Bedenk dat het langere termijn perspectief natuurlijk van invloed is op je kans op werk na het behalen van een diploma. Om je zo goed mogelijk te oriënteren op welke kansen een bepaalde opleiding biedt op de arbeidsmarkt, zijn er naast deze website meerdere instrumenten beschikbaar. De informatie op www.studieperspectief.nl is met zorg samengesteld, op basis van de arbeidsmarktgegevens van UWV en de openbare onderwijsdata van DUO. In de toelichting bij de verschillende indicatoren staat helder uitgewerkt hoe deze scores tot stand zijn gekomen.
Kortom, een must voor jongeren (en hun ouders) en voor decanen en mentoren op school, leerplichtambtenaren en andere professionals die betrokken zijn bij de overgang van leren, via doorleren naar werken. Maar ook voor consulenten in de sociale zekerheid (Bijstand en WW) is dit een zeer nuttig instrument om burgers te laten zoeken naar en hen te overtuigen van het arbeidsperspectief van een nieuwe job. Zie ook: www.studieperspectief.nl/.
<< March 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in.

E-mail: *

Inschrijven voor:

  • Newsletter

Lid worden

De LVO is een beroepsvereniging en netwerkorganisatie voor onderwijsadviseurs bij gemeenten en bedrijven. De organisatie deelt haar kennis en adviseert de landelijke overheid en de VNG op de deze dossiers.

» Meer informatie en aanmelden


Beëindigen van uw lidmaatschap

U kunt uw lidmaatschap beëindigen door dit kenbaar te maken vóór 1 december van het lopende jaar.