Vermeerlaan 70, 1213ED Hilversum

(T) 0624797158  (E) projectbureau@lvo-onderwijs.nl

13-01-2016 20:00

Let goed op jezelf en op elkaar.                                                                     door Gert Plomp

 

Vanmorgen was op het werk de nieuwjaarsbijeenkomst. De gemeentesecretaris houdt dan zijn gebruikelijke speech. Hij doet dat goed, vind ik. Hij laat blijken dat het college ziet wat er het afgelopen jaar allemaal weer tot stand is gekomen. Daar is ook de nodige waardering voor.

 

Tegelijkertijd wordt ook aangegeven dat door bezuinigingen en toename van taken het werk meer wordt terwijl het met minder mensen gedaan moet worden. Daarbij wordt dan een beroep gedaan op onze professionaliteit en onze inzet. Dus de boodschap is: ook dit jaar moeten we meer doen met minder mensen.

 

Maar, en dat vind ik dan het goede, er wordt ingezien dat de werkdruk hoog is en steeds hoger wordt. Er wordt geen vermindering van werkdruk beloofd, maar wel dat het management ermee aan de gang gaat.

 

Een zijn adviezen was: let goed op jezelf en op elkaar. Dat is het motto dat ik ook de collega’s van de LVO wil meegeven voor die nieuwe jaar. Onze maatschappij wordt nog steeds hectischer en het werk volgt de waan van de dag. Strategisch plannen wordt moeilijker door al die zaken die “even tussendoor” moeten.

 

Onze leden zijn professioneel genoeg om daarmee om te kunnen gaan. En het is aan het bestuur om de leden daarin zo goed mogelijk toe te rusten en te ondersteunen. Vandaar dat de leden ook het komende jaar weer de nodige netwerkbijeenkomsten en cursussen kunnen verwachten. Verder houden we onze leden op de hoogte van allerlei actuele ontwikkelingen.

 

Ik wens al onze leden een goed jaar toe.

 

Gert Plomp,

voorzitter

<< January 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in.

E-mail: *

Inschrijven voor:

  • Newsletter

Lid worden

De LVO is een beroepsvereniging en netwerkorganisatie voor onderwijsadviseurs bij gemeenten en bedrijven. De organisatie deelt haar kennis en adviseert de landelijke overheid en de VNG op de deze dossiers.

» Meer informatie en aanmelden


Beëindigen van uw lidmaatschap

U kunt uw lidmaatschap beëindigen door dit kenbaar te maken vóór 1 december van het lopende jaar.