Vermeerlaan 70, 1213ED Hilversum

(T) 0624797158  (E) projectbureau@lvo-onderwijs.nl

05-09-2016 22:00

In de vorige Nieuwsbrief nam ik afscheid omdat ik reglementair moest stoppen als voorzitter van de LVO; mijn termijnen van drie keer drie jaren zaten erop. Toch is dit stukje aan het begin van deze Nieuwsbrief van mijn hand, en nog steeds als voorzitter. Ik voel me net een beetje Heintje Davids. Want hoewel ik aanblijf wegens het ontbreken van een opvolger, is er veel werk te verzetten voor het bestuur en zijn er spannende en uitdagende ontwikkelingen. Dus het is geen straf om nog even aan te blijven.

Vooral op het gebied van de onderwijshuisvesting zijn er veel ontwikkelingen. We dachten dat de rol van de gemeenten bij de overheveling van het buitenonderhoud minimaal zou blijven, en veel gemeenten hebben daarop ook hun formatie aangepast.

Maar in de plaats van het buitenonderhoud komen de levensduur verlengende investeringen. Het gaat dan om de vraag of scholen in aanmerking komen voor vervangende nieuwbouw of dat er sprake is van onderhoud of renovatie. De verwachting is dat die scheidslijnen steeds vager zullen worden en dat we toegaan naar een systeem van nieuwe gezamenlijke verantwoordelijkheden voor gemeenten én schoolbesturen.

Gemeenten die bezuinigd hebben op formatie voor onderwijshuisvesting, zullen erachter komen dat de nieuwe ontwikkelingen zich ook in hun gemeenten aandienen en dat het terughalen van kennis noodzakelijk is.

En dat is de volgende uitdaging, want kennis die weg is haal je niet zomaar terug. De LVO wil graag en rol spelen bij deze nieuwe ontwikkelingen. Zij wil dat zoveel mogelijk in samenspraak met de VNG doen, omdat die de formele vertegenwoordiger is van gemeenten. Maar dan moet LVO die gemeenten wel goed (kunnen) vertegenwoordigen.

Werk genoeg dus voor het bestuur. En we kunnen nog best wat handen en denkkracht gebruiken.

<< September 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in.

E-mail: *

Inschrijven voor:

  • Newsletter

Lid worden

De LVO is een beroepsvereniging en netwerkorganisatie voor onderwijsadviseurs bij gemeenten en bedrijven. De organisatie deelt haar kennis en adviseert de landelijke overheid en de VNG op de deze dossiers.

» Meer informatie en aanmelden


Beëindigen van uw lidmaatschap

U kunt uw lidmaatschap beëindigen door dit kenbaar te maken vóór 1 december van het lopende jaar.