Vermeerlaan 70, 1213ED Hilversum

(T) 0624797158  (E) projectbureau@lvo-onderwijs.nl

01-10-2015 8:45

Door Gert Plomp, voorzitter LVO

De afgelopen tijd had ik een paar uitzonderlijke ontmoetingen.

De eerste was met drie paarden in Frankrijk. Mijn vrouw en ik waren naar een concert geweest en daarna nog even bij kennissen wat blijven napraten. Tijdens dat napraten was er een hevige onweersbui losgebarsten. Na het onweer reden we midden in de nacht naar huis. En toen stonden daar midden op de weg een merrie met een veulen en een pony. We konden er niet langs met de auto en dus stapte ik uit en begon tegen de paarden te praten dat ze in de weg stonden.

Toen ik begon te lopen volgden de paarden mij met de grootste vlak achter mij aan. Uiteindelijk wist ik de paarden op een stukje bouwland te krijgen en konden we er met de auto langs. Het aparte vond ik dat die paarden mij als wildvreemde zo maar volgden.

 

De tweede ontmoeting was met besturen en veel meer gerelateerd aan de LVO. We zijn niet het enige bestuur binnen het sociaal domein dat op zoek is naar manieren om de leden beter te bereiken; op andere manieren te werken. Wel zijn we met zijn allen eens dat het roer om moet. Niet meer alles volgens de regels maar meer op het individu gericht. En dan komen de verhalen los over hoe men in de eigen werkkring bepaalde problemen heeft opgelost. Mooie en inspirerende verhalen waarmee je zelf ook weer verder kunt.

Maar de conclusie is dat het nu nog verhalen zijn vanuit de eigen werkpraktijk en niet vanuit de verenigingspraktijk. Die slag moeten we nog maken. En dat is veel lastiger dan voor een burger of voor een school regels net even anders in te vullen.

Toch lijkt het wel uitdagend en passend binnen de LVO om naar onze leden handvatten aan te reiken waarbij het om een ander soort werken gaat. Maar daarvoor hebben we ook de leden nodig. Hebt u ideeën; we houden ons aanbevolen.

<< October 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in.

E-mail: *

Inschrijven voor:

  • Newsletter

Lid worden

De LVO is een beroepsvereniging en netwerkorganisatie voor onderwijsadviseurs bij gemeenten en bedrijven. De organisatie deelt haar kennis en adviseert de landelijke overheid en de VNG op de deze dossiers.

» Meer informatie en aanmelden


Beëindigen van uw lidmaatschap

U kunt uw lidmaatschap beëindigen door dit kenbaar te maken vóór 1 december van het lopende jaar.