Vermeerlaan 70, 1213ED Hilversum

(T) 0624797158  (E) projectbureau@lvo-onderwijs.nl

21-10-2014 11:50

Waar vroeger met de cursus “pensioen in zicht” ouderen zich voorbereiden op het pensioen, roept Gilde Nederland hen tegenwoordig op actief te blijven. Ook het onderwijs kan extra handjes gebruiken. Scholen doen steeds vaker een beroep op “voorleesoma’s”, of “ bibliotheekoma’s”, nu de beide ouders full-time werken.

Techniekopa
Zelf ben ik al enige tijd “techniekopa” in de klas van mijn kleinzoon David. Dan ga je met vierjarigen praktisch aan de slag. Wat is een tandwiel, hoe werkt het en waarvoor gebruik je het? Of muurtjes metselen. Wat is verband en wat gebeurt er, als je dat vergeet? Op die wijze kan ik invulling geven aan de “participatiesamenleving”  waar zoveel over geroepen wordt. Dat past ook goed in het voorbereiden op mijn pensioen, dat toch wel zal komen over enkele jaren. Zoals Power het omschrijft: investeren in je persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten.

Stichting Gilde Nederland
De Stichting Gilde Nederland biedt daarvoor inspiratieworkshops en POWER-kringen om ideeën op te doen etc. Voor het onderwijs biedt dit (ook in het kader van de drie decentralisaties met de vergroting van de eigenkracht) mogelijkheden nieuwe vrijwilligers te zoeken en vinden en ze ook nog ondersteuning te kunnen aanbieden. Wellicht zijn er verbanden te leggen met je collega’s van de WMO, waarvan het vrijwilligerswerk toch een prestatieveld was? En als ervaringsdeskundige kan ik meegeven: Het is leuk en dankbaar en de kinderen weten de gekste vragen te stellen of opmerkingen te  maken. Bekijk de folder van Gilde Nederland.

Hans Hoes

<< October 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Vul dan hier uw e-mailadres in.

E-mail: *

Inschrijven voor:

  • Newsletter

Lid worden

De LVO is een beroepsvereniging en netwerkorganisatie voor onderwijsadviseurs bij gemeenten en bedrijven. De organisatie deelt haar kennis en adviseert de landelijke overheid en de VNG op de deze dossiers.

» Meer informatie en aanmelden


Beëindigen van uw lidmaatschap

U kunt uw lidmaatschap beëindigen door dit kenbaar te maken vóór 1 december van het lopende jaar.